Tentoonstelling “30 jaar Rechten van het Kind”

Omdat het 30 jaar geleden is dat het “Internationaal Verdrag over de Rechten van het Kind” werd goedgekeurd, werd op initiatief van de onderwijsraad van Kruibeke een tentoonstelling georganiseerd in de oude gebouwen van Duc d’O.

Onze school heeft het grootste deel van deze tentoonstelling op zich genomen. Foto’s, teksten, filmfragmenten, doe-activiteiten… werden door de leerlingen van 5 en 6 aso, 6 handel en 6 kantoor gerealiseerd. Het uitzicht oogt heel professioneel.

De blikvanger van de tentoonstelling is een “eenhoorn” die door mevr. De Wit en haar leerlingen ontworpen en beschilderd is. Deze eenhoorn refereert naar het wapenschild van Kruibeke. Zijn mythische en feeërieke verschijning is attractief naar kinderen toe. Zijn witte kleur verwijst naar de puurheid van elk kind. Het gekozen kleurgebruik is gebaseerd op het logo van het “Huis van het Kind”. De eenhoorn werd onderbouwd met klinkers die beschilderd zijn door de leerlingen van de verschillende Kruibeekse basisscholen. Deze fundering legt de link naar de bouwstenen van het “Huis van het Kind”.

Zaterdag 23 november kan het grote publiek tussen 10 u. en 13 u. een kijkje gaan nemen.

Reacties zijn gesloten.