Spaghettiavond

SINT-JORIS  EET  MASSAAL  SPAGHETTI

Het is al een jarenlange traditie maar het was dit jaar wel een supereditie. Afgelopen vrijdag 16 november was iedereen uitgenodigd op Sint-Joris om te komen smullen van een lekker bord spaghetti of een croque Sint-Joris. Leerlingen, ouders, oud-leerlingen… zakten vanaf 17.30 u. massaal af naar de Kruibekestraat 55 te Bazel. Daar konden ze na een aperitief aanschuiven voor hun bestelde maaltijd. Diegenen die dan nog een plaatsje in hun maag hadden, kozen nog voor een heerlijk dessertje. Ook gewoon wat napraten bij een of meerdere drankjes was mogelijk. Het was trouwens weer een sterk voorbeeld van samenwerking tussen leerkrachten, leerlingen en de ouderraad.

Terwijl de opbrengst in de vorige edities steevast naar een “goed doel” ging, was er deze keer gekozen om de winst in eigen huis te houden. “Het uiteindelijk resultaat wordt gespendeerd aan het speelplaatsproject van de eigen school.”, zegt Sarah Kuppens, leerkracht en één van de bezielers van deze avond. Kristel Saerens, leerkracht en ook een draaiende kracht achter dit spaghettigebeuren, vult aan: “Ook de opbrengsten van een aantal andere activiteiten die dit schooljaar worden georganiseerd, zullen daaraan worden besteed. De leerlingen vragen namelijk al jaren om de speelplaats aantrekkelijker te maken, bijvoorbeeld met wat meer groen. Daarom willen we op de speelplaats een groene plek creëren waar ze tot rust kunnen komen, stoom kunnen aflaten of gewoon even kunnen zitten.

Na deze avond zal het spaarpotje al leuk gevuld zijn. Nu nog de euro’s tellen, de speelplaatsplannen concretiseren en kijken hoeveel er nog moet bij gespaard worden. 

Reacties zijn gesloten.