Sint-Joris op Eurobot

digHet weekend van 9-10 juni was het zover. In de buurt van Parijs (in Cachan) werd Eurobot Junior georganiseerd tijdens het Festival de Robotique. Een robot van 4 industriële wetenschappen van Sint-Joris Bazel mocht mee de Belgische eer verdedigen. De klas vaardigde Pieter-Jan, Linus, Cedric en Robin af om samen met coach dhr. Christiaens en dhr. Wollants als technical support.

De jongens van Sint-Joris waren blij dat ze de finales haalden maar de stress sloeg toe toen ze hun tegenstanders hoorden: La Rochelle. 
Het werd uiteindelijk wel een zeer faire wedstrijd op het scherpst van de snee met een uitslag van 173-180. Op 7 punten na, hadden ze dus de Franse Kampioen en latere Europese kampioen verslagen. Het geluk ligt soms in een klein hoekje.

De eindrangschikking van het tornooi zag er als volgt uit:

De winnaar LA Rochelle (Frankrijk)
Runner Up een Russische ploeg.
3de plaats Charles Magne (Frankrijk)

 “Met veel ervaring rijker en trots behaalden we de 1/4 finale. We zijn één van de beste 8 ploegen in Europa. Bovendien was de verbroedering met de andere ploegen meer dan geslaagd en werden er volop contactgegevens uitgewisseld.” besloten de begeleiders Wollants en Christiaens.

 

Reacties zijn gesloten.