Parijs door de ogen van een leerling

Op 21 en 22 mei vertrokken 4Wa-b, 4H, 4IW,4EM, 4MT en 4K naar Parijs.

Om 4u15 moesten we allemaal verzamelen op de speelplaats zodat we om half vijf in de bus richting Parijs zouden zitten. Eens we vertrokken waren, zat de sfeer er al goed in. We luisterden naar muziek over Parijs en iedereen was goedgezind. Omstreeks 10u30 uur waren we aangekomen in Parijs. Natuurlijk was iedereen opgewonden om eindelijk de Eiffeltoren te kunnen zien na een heel jaar wachten.
Onze eerste stop was bij Les Jardins de Versailles. We zagen eerst het kasteel waar honderden mensen (vooral Chinezen) stonden te wachten om binnen te gaan. Wij gingen naar de tuinen. Deze waren reusachtig met veel vijvers en prachtige beelden. Na dit bezoek gingen we dan eindelijk naar de Eiffeltoren. En dan stonden we daar met z’n allen onder die reusachtige toren. We konden met de trap tot de tweede verdieping dus begonnen we aan de klim van 600 treden. Eens boven, waren we de inspanning direct vergeten dankzij het prachtige uitzicht. Daarna gingen we met de metro naar Centre Pompidou een groot gebouw met buizen in verschillende kleuren langs de buitenkant. Daar mochten we vrij rondlopen. Sommigen gingen door de winkelstraatjes wandelen, anderen gingen dan gezellig eten op het plein vlakbij Centre Pompidou waar ze een straatartiest tegenkwamen en samen liedjes zongen.

De sfeer zat juist en met vele blije gezichten gingen we naar Les Bateaux Mouches voor een mooie rondvaart ’s avonds op de Seine langs al de mooie monumenten. Voor we de boot opgingen kwamen we op de Champs-d’Élysées Rafael Nadal tegen. De volgende dag waren we weer vroeg op pad om de Notre-Dame te gaan bezichtigen. Een prachtige kathedraal die iedereen kende door de film ‘de klokkenluider van de Notre-Dame. Dan gingen we naar het Louvre waar we dan op zoek gingen naar het beroemde schilderij de “Mona Lisa”. Nadat we uit het Louvre kwamen, gingen we een wandeling maken door Les Tuileries om zo naar Montmartre te gaan. Op Montmartre staat de Sacré-Coeur waar we onze laatste uurtjes doorbrachten voor we na deze geslaagde en mooie uitstap terug naar België gingen. Iedereen heeft ervan genoten van deze mooie en gezellige uitstap in de stad van de liefde, de hoofdstad van Frankijk, Parijs.

Demi Maes, 4Wa

11231697_639756279488114_2983261657181145014_o

Reacties zijn gesloten.