Open School: massale opkomst

De Open School kreeg dit jaar een andere invulling. Na twee jaar zonder opendeurdag wegens coronamaatregelen was het dit jaar eindelijk terug naar het bijna “normale”. Toch was het geen “full option” Open School omdat de versoepelde coronamaatregelen nog maar pas in voege zijn.

De geïnteresseerde leerlingen van de basisschool en hun ouders konden een afspraak maken voor een rondleiding. Dit werd massaal opgevolgd en op korte tijd waren de voorziene tijdsloten ingevuld. Daarbovenop zijn er nog een beperkt aantal telefonische afspraken toegevoegd. Dit resulteerde uiteindelijk in meer dan 660 bezoekers die mooi gespreid over de zondag langs kwamen.

Na een algemene uitleg in kleine groepen werden zij meegenomen voor een wandeling doorheen de school. Hierbij kregen de bezoekers onderweg in de lokalen informatie over de eerste graad. Daarnaast zagen zij ook al de mogelijkheden die er zijn in hogere jaren.

Adjunct-directeur dhr. Smits zei ons nog: “Ik ben heel tevreden over de opkomst en het concept dat we hebben toegepast. Het was een manier om zo coronaveilig mogelijk de leerlingen en ouders toch een kijk in het secundair te kunnen geven.” Deze mening werd ook gedeeld door een aantal bezoekers die we spraken toen ze de school verlieten. Zij waren zeer tevreden over de persoonlijke aanpak en de uitgebreide informatie die ze gekregen hadden.

Reacties zijn gesloten.