Leerlingen Sint-Joris lassen ‘Liefkesboom’ in elkaar

Vanaf 14 februari 2016 zal een bijzonder kunstwerk de Polders van Kruibeke sieren: de ‘Liefkesboom’.

Het kunstwerk zal pas ingehuldigd worden op Valentijnsdag, maar momenteel wordt er al hard aan gewerkt in de ateliers van het Sint-Jorisinstituut in Bazel. De leerlingen van het 4de jaar basismechanica werden aangesproken door kunstvereniging ’tij om het werk vorm te geven. Het ontwerp komt van leerkracht plastische opvoeding Arianne De Wit. “De uitdaging was een passend beeld te maken voor de plaats waar verliefde koppeltjes altijd afspreken”, vertelt ze. “Aan het kruispunt van de Lange Gaanweg in de polder staat een monumentale lindeboom en sinds jaar en dag is dat de plek waar koppeltjes graag afspreken. Daarom heb ik gekozen voor een hart, gevormd door twee reeën omdat die ook voorkomen in de polder. In het hart is een hekwerk waar verliefde koppels slotjes aan kunnen vastmaken.”

Snijwerk

Voor het snijwerk deed het Sint-Jorisinstituut beroep op het bedrijf Deprest maar alle laswerk gebeurt op school. “We zijn best tevreden met het resultaat”, zegt leerkracht Robby De Cauwer. “Het werk zelf is nog niet helemaal klaar maar we hebben nog wel even tijd. Ook moeten we nog een sokkel maken waarop het bevestigd kan worden.”

Op Valentijnsdag zullen niet de jonge, maar wel de oudere koppels als eerste een liefdesslotje aan het werk kunnen bevestigen. De gemeente heeft namelijk de jubilarissen gevraagd om bij die plechtigheid aanwezig te zijn.

 

Voor een reportage van TV-Oost klikt u hier

8241484

Reacties zijn gesloten.