GSM-inzamelactie

Onze school neemt deel aan een gsm-inzamelactie. Deze actie wordt in de Vlaamse scholen georganiseerd door GoodPlanet Belgium, in samenwerking met Proximus en Recupel.  

Door gsm’s in te zamelen maken we kans op leuke beloningen waaronder computers van Proximus voor onze school. 

Digital for Youth is een Belgische organisatie die als doel heeft de digitale kloof in België te overbruggen voor kinderen en jongeren tussen 6 en 25 jaar. Dit doen ze door kwetsbare jongeren in België toegang te geven tot ICT-materiaal en internet. 

Helpen jullie ons om zo veel mogelijk gsm’s in te zamelen?  
Je kan deze toestellen tussen 23/01 en 05/02 deponeren in de inzamelbox van Recupel op het secretariaat van de school. 

Waarom inzamelen? 

Wist je dat wereldwijd slechts 1 tot 2% van alle gsm’s gerecycleerd wordt?  
Deze toestellen zitten echter nog boordevol waardevolle grondstoffen die over enkele decennia kunnen opgeraken. Met deze actie willen we vermijden dat ongebruikte toestellen ergens blijven liggen in een lade, of erger, in de gewone vuilbak belanden.  
 
Waarom op school? 

95% van de Europese jongeren heeft een gsm of smartphone, maar de gemiddelde gebruiksduur bedraagt slechts 1 jaar. 
Door actief deel te nemen aan dit project ontdekt jouw zoon of dochter het belang van preventie, hergebruik en een juiste verwerking van elektronisch afval. Aan de inzamelactie wordt immers ook een sensibiliseringscampagne rond de levenscyclus van de gsm gekoppeld.  
 
Waarom zoveel mogelijk?  

Hoe meer toestellen we inzamelen: 
– hoe minder grondstoffen we verkwisten. Indien de toestellen niet meer geschikt zijn voor hergebruik worden ze immers op een hoogwaardige manier gerecycleerd. 
– hoe groter de beloning die wij als school krijgen. Voor de geleverde inzet kunnen we immers kiezen uit kwalitatieve desktops of laptops. Deze toestellen zijn volledig opgefrist en krijgen op onze school een tweede leven.  Zo kunnen we onze onderwijsinfrastructuur verder uitbouwen, wat onze leerlingen ten goede zal komen. 

Hoe kan ik mijn oude gsm klaarmaken voor recyclage?  

Je kan je gegevens gemakkelijk wissen door de volgende stappen te volgen: https://www.recupel.be/nl/blog/zo-verwijder-je-gegevens-van-je-smartphone/ 

Meer weten over de levenscyclus van een gsm? Kijk eens op  www.goodplanet.be/gsm  
 
Alvast bedankt voor jullie inzet! 

Reacties zijn gesloten.