Geomobiel

Op maandag 19 september hebben wij meer uitleg gekregen over geomatica van dhr. De Munter. Geomatica is de samenstelling van geologie en wiskunde. Het wiskundig aspect vinden we dan terug bij het opmeten in de boldriehoeksmeetkunde van de aarde.

 

Dhr. De Munter is een landmeter en samen met hem hebben we de school opgemeten. Vervolgens hebben we onze gemeten waarden in een computerprogramma gezet. Met behulp van gsm’s hebben we de gps coördinaten van enkele plaatsen op onze school kunnen krijgen. Deze hebben we dan ook in het computerprogramma gezet. Zo hebben we onze school dan op kaart kunnen tekenen. Dat was wel nog goed gelukt. Op het einde heeft dhr. De Munter het werk van een landmeter zeker en vast gepromoot want er is namelijk een tekort aan landmeters. Enkelen vonden dat hij dit goed tot zeer goed gedaan had en overwegen zelfs om landmeter te worden nu. Eigenlijk is het een mooie job voor mensen die graag buiten willen werken en voor mensen die ook op kantoor willen werken. Landmeters zijn vaak ook zelfstandigen.

 

Het was een heel interessante voormiddag voor ons. Door de geomobiel zagen we in dat wiskunde ook in andere vakgebieden van belang is. In de voormiddag deed 5 en 6WW de geomobiel en in de namiddag was het de beurt aan 5 en 6MTW.

 

Elise Willaert & Jolien Heyrman (6WW)

DSCF0539

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *