Fluo wordt beloond

In het project “Slimme Mobiele Scholen” had het SMS-team in de voorbije weken aandacht voor de zichtbaarheid in het verkeer. Vooreerst kregen de leerlingen van de eerste graad een workshop i.v.m. zichtbaarheid op de fiets. Nadien kwam er met de medewerking van de politie Temse-Kruibeke een algemene fietsencontrole op school. Hierbij werden de leerlingen (en ouders) verwittigd om gebreken aan de fiets te laten herstellen.
Om het positief te bekijken, lanceerde het SMS-team in november de “Veiligheid boven alles”-actie. Hierbij werden er tussen 12 november en 3 december leerlingen (en een leerkracht) aangeduid die opvallend goed zichtbaar en veilig met de fiets naar school kwamen. Zij kregen met de steun van de ouderraad elk een cinematicket cadeau. Dit was dubbel prijs: veilig naar school en blij met een cinematicket!
Van eind november tot eind januari houdt de politie dan weer de “verlichting”-actie. Hierbij wordt er gecontroleerd in de buurt van de scholen. Deze keer worden de “onveilige” fietsers gesanctioneerd. De overtreder (12 – 16 jarige) ontvangen een jongeren-PV. Dit houdt in dat ze een verkeersles moeten volgen bij de politie. Meerderjarigen krijgen een onmiddellijke inning van 55 euro. De boodschap is en blijft ‘Laat je zien op de fiets’.

De winnaars van onze SMS actie!

De winnaars van onze SMS actie!

Reacties zijn gesloten.