DRUGSCONTROLE OP SCHOOL

In het kader van een algemeen drugspreventiebeleid op school werd een preventieve grootschalige controle op drugs gehouden door de politie. De leerlingen werden maandagvoormiddag verrast door een team van de lokale politie Kruibeke-Temse en twee drugshondengeleiders van de federale politie die in aanwezigheid van de directeur een aantal klassen doorzochten. Hierbij werden zowel de leerlingen als hun boekentassen, jassen en bezittingen gecontroleerd.

Via een uitgestippeld parcours door de school werden verschillende klassen  van de 2de en 3de graad verrast door agenten met een “stille hond”.  Indien deze hond iets verdacht rook, ging deze zitten. Dit was het teken om de desbetreffende leerling grondiger te onderzoeken. Ondertussen snuffelde een andere hond aan de boekentassen van de leerlingen.

Gelukkig werd er bij de controle geen enkel spoor van drugs gevonden. Bij de meeste leerlingen was er niets aan de hand. 10 leerlingen werden aangeduid door de politiehonden. Na grondige inspectie van de verdachte leerlingen werden er vier naar de klas terug gestuurd omwille van “vals” alarm.

Zes leerlingen werden aangeduid voor verder onderzoek maar de politie laat weten dat er geen dealers zijn gevonden. De politiemensen hebben wel 3 gsm’s in beslag genomen in hun verdere speurtocht naar gegevens over dealers.

De actie komt misschien wel schrikwekkend over bij sommige leerlingen maar het is juist de bedoeling om de meeste leerlingen van onze school te beschermen.

Zowel het parket als de school zullen de leerlingen die positief getest hebben, verder begeleiden via gespecialiseerde instanties.

DSCF3522 (600 x 338)

Reacties zijn gesloten.