Demonstratiewedstrijd basket

DEMONSTRATIEWEDSTRIJD BASKET

Zo was het baskettreffen op 1 maart tussen een ploeg van leerkrachten en een ploeg van leerlingen aangekondigd. En het werd wel degelijk een leuke ontmoeting tussen het jeugdig enthousiasme en de iets rijpere doordachtheid.

De wedstrijd begon nochtans met een opeenstapeling van missers langs beide kanten. Op die manier was het minutenlang wachten tot de eerste korf. Van dan af was het een echte heen-en-weerwedstrijd met punten, rechtstreeks of via strafworpen, voor beide teams. Uiteindelijk kregen de leerlingen het overwicht en eindigde de eerste helft op 15-18.

Na de rust kwam het teachersteam onder impuls van hun twee torens, dhr. De Prycker en dhr. Smits, en hun spelverdeler dhr. Poschet furieus op het veld. In een mum van tijd werd de achterstand via 25-28 en 27-28 omgebogen in een voorsprong: 30-29. Dan liep het mis voor de leerkrachten na twee spijtige missers van dhr. De Prycker. De leerlingen profiteerden via hun toren Bram van de situatie en namen een voorsprong van 30-33.

Ondanks de verwoede pogingen van dhr. Van Bockhaven, dhr. Reynier… bleven de leerlingen baas. Was het misschien de fysiek die wat beter was bij de jeugd? Uiteindelijk klonk het eindsignaal bij een 32-35 overwinning voor de leerlingen.

Al bij al een aangename wedstrijd die vakkundig geleid werd door de scheidsrechters, dhr. Wollants, dhr. De Maesschalck en dhr. Vissers, en waarbij de twee ploegen aan elkaar gewaagd waren.

Leerlingenploeg: Renzo VDW., Bram M., Wannes V., Yaro N., Hadis B., Thomas O. en Arne D.

Leerkrachtenploeg: VBO, VCT, SL, PKE, PN, DPA en RB

Reacties zijn gesloten.