AMOK op Sint-Joris

Maandag 1 oktober kende geen normaal verloop van de namiddag. Om 15 u. viel een tweetal louche individuen de school binnen met messen en vuurwapens. Ze probeerden zoveel mogelijk mensen te kwetsen of te doden. Leerkrachten, secretariaatspersoneel, leerlingbegeleiders maar ook mensen van de technische dienst en poetspersoneel probeerden zich te verschansen voor het gevaar. Luide knallen weerklonken, schoten, rook… Iedereen raakte in een sfeer van angst.

Kort nadien waren de sirenes van de politie al hoorbaar. Politiemensen drongen de gebouwen binnen op zoek naar de daders. Ondertussen kwamen ook de hulpdiensten (brandweer, ambulances, MUG…) ter plaatse en werd de omgeving van de school afgeschermd.

Terwijl de politie de gebouwen uitkamde en uiteindelijk de daders kon overmeesteren, werd het schoolpersoneel bevrijd uit hun benarde situatie en in veiligheid gebracht naar een centraal verzamelpunt in het rustoord van Bazel. Na ongeveer een uur kon iedereen naar zijn vertrouwde plek terugkeren.

Gelukkig was dit niet echt. Het ging om een gezamenlijke oefening van de politiediensten van de zone Temse-Kruibeke, de brandweer van Kruibeke en het medisch interventieteam. In de nabespreking met de verantwoordelijken van al deze diensten en de school, loofde men het goede werk dat was gepresteerd. Natuurlijk zijn er nog werkpunten maar daarvoor dient nu eenmaal zo een oefening. Laat ons echter hopen dat we nooit in zo’n (echte) situatie terechtkomen.

Reacties zijn gesloten.