Absoluut record!

ABSOLUUT RECORD

Bazel – Het nieuwe schooljaar is overal in Vlaanderen gestart maar in het Sint-Jorisinstituut wel met een record aantal leerlingen.

Reeds verschillende jaren groeit de schoolbevolking van het Sint-Jorisinstituut te Bazel maar dit jaar bereikt men een ongezien aantal leerlingen. Deze secundaire school biedt algemeen, technisch en beroepsonderwijs aan voor jongens en meisjes. En deze leerlingen komen niet enkel uit Groot-Kruibeke maar ook uit de andere gemeenten aan de Scheldekant. Opvallend is ook de grote instroom van de rechter Scheldeoever. Veel leerlingen uit Hemiksem, Schelle… nemen de overzetboot naar Kallebeek en fietsen dan door de polders naar de school.

“Onze kleinschalige aanpak en de groene omgeving zijn voorname aspecten van onze school en trekken inderdaad veel leerlingen aan. Dit resulteert in een totale schoolbevolking van 783 leerlingen.”, zegt directeur Karl Fievez. Hij vervolgt: “We zijn zeer tevreden dat zoveel ouders en leerlingen voor onze school kiezen. Het betekent zelfs dat we nu voor verschillende studierichtingen onze maximumcapaciteit bereikt hebben en dit schooljaar geen leerlingen voor die richtingen meer kunnen aannemen. We willen naast kwantiteit ook de kwaliteit bewaren.”

Dit toont nog maar eens aan dat het Sint-Jorisinstituut een vaste waarde is geworden in het Waasland.

Reacties zijn gesloten.