Sint-Jorisquiz gewonnen door ALPACA

Quiz, Test, School, Leren, Blackboard, Groene BoordVrijdag 25 januari was het weer verzamelen geblazen voor alle quizploegen uit de omgeving voor de 18de Sint-Jorisquiz. Onder hen getrainde ploegen die geregeld hun beste quizbeentje voorzetten en daarnaast ook verschillende gelegenheidsploegen die het enkel als leuk tijdverdrijf zien. Toch gold bij allen de leuze: “het mag plezant zijn”. En dat was het ook zoals we na afloop van de quiz hoorden.

Toch was er ook een gezonde spanning waar te nemen in de zaal. “De Minimoor-vrienden” namen al snel het voortouw, gevolgd door “Volgende keer beter”, “Alpaca” en de andere 32 ploegen.

De eerste twee ploegen wisselden geregeld van plaats in een nek-aan-nekrace, gevolgd door “Alpaca” en enkele andere ploegen op een korte afstand. Na ronde 7 grepen de “Minimoor-vrienden” terug de leiding. “Alpaca” bekleedde de tweede plaats terwijl de winnaars van vorig jaar, “De Postkoetspoetsers”, de top 3 binnenslopen. Maar tussen de eerste en de elfde in de stand waren maar 11 punten verschil. Alles kon dus nog!

In de laatste rechte lijn werd de spurt echter gewonnen door … “Alpaca”. Zij klopten de “Minimoor-vrienden” met 1 puntje. Kort daarachter (2 punten) eindigden “De Postkoetspoetsers” en “Geel Zwart” op een gedeelde derde plaats.

In die volgorde mochten zij naar de prijzentafel waar elke deelnemer een prijs mocht kiezen. Zelfs de quizploeg die op de laatste plaats eindigde mocht nog een cadeautje meenemen naar huis.

Alle ploegen kunnen alvast beginnen uitkijken naar de 19de editie in januari 2020.

Reacties zijn gesloten.