Minivoetbal BTL – 4Wb

“Woensdagmiddag leek Bazel een kwartier lang de Catalaanse hoofdstad, of die nu nog in Spanje ligt of niet… Onder invloed van BTL-draaischijf, dhr. Canfyn, begonnen de leerkrachten als een wilde furie aan de terugmatch. Dat resulteerde al snel in de openingsgoal van dhr. Doms. Enkele tellen later rolde mevr. Dhoey de volledige rechterflank op om met een fraai overhoeks afstandsschot sterkeeper Jens Steveninck geen schijn van een kans te laten. Dhr. Verschooren dikte nog geen minuut later aan tot 3-0. En nog kreeg 4Wb geen kans om te bekomen. Na een kwartier leek de wedstrijd al helemaal beslist, toen dhr. Verhulst zich met het betere zolenwerk een weg wist te banen door de 4Wb-defensie en met buitenkantje rechts de kers op de taart zette: 5-0.

Er werd unaniem beslist dat 4Wb met een man meer mocht voetballen en de jonge rakkers tankten hernieuwde vechtlust, zeker toen Majid El Khayari zowaar met een panna BTL-keeper, dhr. Schelfaut, het nakijken gaf. Even later vuurde 4Wb-coach, dhr. Heyrman, zijn troepen nóg vuriger aan, wanneer diezelfde El Khayari zijn ploeg helemaal terug in de wedstrijd bracht. De wedstrijd ging nu vlot op en neer. Dankzij een fraai omgezette penaltycorner van Jules Helincks werd het plots 5-3. Het sein voor BTL om de bevrijdende 6-3 te maken. Die kwam er ook dankzij dhr. Schelfaut die onder luid applaus van de aanwezige supporters 4Wb een mokerslag toediende. Toch had het ook anders kunnen lopen, want Soufyane Ghaouti raakte tot driemaal toe de paal…

Het fraaie doelpunt van Jonathan Heyrman en doelpunt nummer 3 voor hattrick-man El Khayari bleken enkel een pleister op een open wonde. Het was uiteindelijk dhr. Verschooren die de 7-5 eindstand vastlegde met een eenvoudige binnentikker. De wedstrijd dreigde nog even te ontaarden, toen dhr. Schelfaut een drieste tackle inzette op de doorgebroken El Khayari (die misschien wel op weg was naar zijn vierde roos). En ook dhr. Doms liet zich niet onbetuigd met een stevige charge op Jonathan Heyrman. In beide gevallen oordeelde de videoref dat er niet moest worden ingegrepen. Hopelijk komt daar geen reviewcommissie van.”

Reacties zijn gesloten.