Chemie-olympiade

Op woensdag 18 november namen 11 leerlingen uit 5IW en 6WW deel aan de Vlaamse chemie-olympiade. Zij kregen 25 meerkeuzevragen voorgeschoteld met leerstof van zowel de 2de als de 3de graad. Van de 3184 deelnemers mogen er 411 naar de tweede ronde. Van onze school mogen 2 leerlingen uit 6WW en 1 leerling uit 5IW naar de tweede ronde die doorgaat op woensdag 24 februari 2016 aan de UA. De KVCV (Koninklijke Vlaamse Chemie Vereniging) heeft voor hen ook een halve dag voorzien om te gaan experimenteren in een heus universitair chemisch laboratorium. Ze zullen er dan onder begeleiding een aantal boeiende experimenten kunnen uitvoeren, waarna de dag wordt afgesloten met een kleine receptie, aangeboden door de KVCV.

Aan alle leerlingen die hebben deelgenomen: bedankt voor jullie inzet! De 3 leerlingen die doorgaan naar de volgende ronde wensen we alvast heel veel succes en een leerrijke ervaring in het labo!

 

SM

Reacties zijn gesloten.