Bazelse leerling wint eerste prijs op Vlaamse Wiskunde Olympiade

BAZEL – Sam Heyrman, leerling uit het vierde jaar industriële wetenschappen op het Sint-Jorisinstituut te Bazel, heeft de eerste prijs gewonnen op de Vlaamse Junior Wiskunde Olympiade.

De Vlaamse Wiskunde Olympiade (kortweg VWO) is een prestigieuze wedstrijd die jaarlijks wordt georganiseerd. De belangrijkste doelstelling van de wiskundeolympiade is echter leerlingen eens op een andere manier met wiskunde in aanraking te laten komen. Er zijn twee wedstrijden. Enerzijds de Vlaamse Wiskunde Olympiade (kortweg VWO), anderzijds de Junior Wiskunde Olympiade (kortweg JWO). VWO richt zich tot leerlingen van de derde graad van het secundair onderwijs. JWO is bedoeld voor leerlingen van de tweede graad.

Zowel de wedstrijd “Vlaamse Wiskunde Olympiade” als de wedstrijd “Junior Wiskunde Olympiade” verlopen in drie ronden. De eerste ronde vindt plaats op de deelnemende school zelf, de tweede ronde in diverse provinciale centra en de finaleronde op een campus van een Vlaamse universiteit. Het opstellen van de vragen en het verbeteren van de antwoorden voor elk van deze ronden gebeurt onder de verantwoordelijkheid van de jury van VWO.

Dit schooljaar namen niet minder dan 11 060 leerlingen uit 405 scholen deel aan de JWO en 10 868 leerlingen uit 407 scholen aan de VWO. Sam Heyrman doorstond de eerste twee ronden met brio waardoor hij op woensdag 22 april mocht deelnemen aan de finale. De finale van deze editie vond plaats op Campus Arenberg III van de KU Leuven. Op de nationale proclamatie die op woensdag 20 mei plaatsvond, werden alle prijzen van de JWO- en VWO-finalisten bekendgemaakt. Sam won een gedeelde eerste plaats van alle Vlaamse leerlingen die deelnamen aan deze 14de editie van de JWO. Een schitterende prestatie van deze 16-jarige leerling van het Sint-Jorisinstituut te Bazel!

 

proclamatie20142015_30

Reacties zijn gesloten.