19de Sint-Jorisquiz

E-ville wint 19de Sint-Jorisquiz

Afgelopen vrijdagavond was het op de koppen lopen in het Sint-Jorisinstituut. Voor de 19de keer organiseerde de school een algemene quiz. Dit jaar werd een absoluut record gevestigd. Niet minder dan 42 ploegen schreven zich in. Dit aantal was in de quizgeschiedenis nog nooit gehaald.

De themaronden wisselden tussen aardrijkskunde, muziek, wereldwonderen, sport…  en al gauw namen “Gualaquizae” en “De Roze Yoghurtjes” de leiding. Na de vierde ronde kregen we opeens een ander leiderstrio: “E-ville”, “Koekentroef” en “De Postkoetspoetsers”. Deze ploegen werden op de voet gevolgd door een heel peloton sterk presterende teams. Andere ploegen streden niet naar de top maar amuseerden zich kostelijk.

Na de 6de ronde en de eerste puzzelronde nam “E-ville” een lichte voorsprong maar kreeg “Alpaca” en “Fortuna” achter zich aan. Het was dus uitkijken naar de twee laatste ronden en de tweede puzzelronde. Toch bleek “E-ville” in een uitzonderlijke dag te zijn want zij gaven de leiding niet meer af en finishten overtuigend als eerste. De spurt voor de tweede plaats werd gewonnen door “De Postkoetspoetsers” voor “Alpaca”, “Koekentroef” en “Kwishful thinking”.

Zoals elk jaar werden alle deelnemers aan de prijzentafel uitgenodigd. Zo was er niemand die met lege handen naar huis moest na een avondje quizplezier.

Presentators Gerrit De Cock en Katrien Perdaen dankten ondertussen alle medewerkers en alle deelnemers. Zij nodigden iedereen uit om volgend jaar weer aanwezig te zijn op de 20ste Sint-Jorisquiz.

Reacties zijn gesloten.